Siirry sisältöön

Lämmityksen ja jäähdytyksen suunnittelu

Lämmitys ja jäähdytys suunnitellaan yleensä osana LVI-suunnittelua, mutta esimerkiksi saneerauksissa pelkän lämmityksen suunnittelu tulee monesti eteen.

Eri lämmitysmuodot

Tyypillisimmät uudet lämmitysmuodot eri kiinteistöihin ovat kaukolämpö, maalämpö sekä erilaiset hybridilämmitykset, joissa hyödynnetään useampaa eri lämmitystapaa. Pienemmissä rakennuksissa ja kiinteistöissä käytetään usein myös erilaisia ilma- ja ilma-vesilämpöpumppuja osana lämmitystä. Hybridilämmityksessä esimerkiksi aurinkolämpö voi olla kaukolämmön tukena, jolloin kiinteistön lämmityksestä saadaan sekä ekologinen että taloudellinen. Ota yhteyttä lämmitysjärjestelmien suunnitelusta!

Lämmityksen suunnittelu

Kiinteistön lämmityksen suunnittelu aloitetaan kartoittamalla asiakkaan kiinteistön mahdollisuudet, joita voi rajoittaa esimerkiksi rakennuksen ikä, ilmanvaihdon ja lämmityksen aiempi suunnittelu tai jopa viranomaisten esittämät määräykset. Monesti asiakkaalla on myös toiveita lämmityksen ja jäähdytyksen suhteen, jotka otetaan huomioon varsinaisessa LVI-suunnittelussa.

Kokenut LVI-suunnittelutoimisto pystyy suunnittelemaan asiakkaan toiveiden mukaiseen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän, josta muodostuu energiatehokas, taloudellinen sekä luotettava ja pitkäikäinen järjestelmä.

3D-mallinnettu lämmitysjärjestelmän suunnittelu

Mallinnamme lämmitysjärjestelmät MagiCad -ohjelmalla, jolla saadaan tehtyä todella tarkat mallinnokset eri järjestelmistä. Tuotamme asiakkaillemme myös massalistat, joita voidaan käyttää suoraan järjestelmähankkeen kulujen laskennassa ja erilaisten tarvikkeiden tilaamisessa. Teemme myös energialaskentaa – rakennuksesta luodaan tarkka malli, jossa voidaan lämpötilasimuloida rakennusvalvontaa varten tarvittava energialaskelma. Lämmitysjärjestelmän mallinnus – kysy lisää!